Hvis du beslutter dig for at gå et sted, vil du helt sikkert tage billeder af de mest fantastiske seværdigheder. Interessante skulpturer, som du vil mødes, passer så godt som muligt.

De synes at tiltrække deres synspunkter oglinser. Oprettet på forskellige tidspunkter, fra forskellige materialer og i modsætning til stilen, er de forenet af en - disse gadesculpturer gør byen unik, attraktiv og uforglemmelig.

1. "Disclosure", Paige Bradley, New York, USA

"Disclosure"

"... indtil vi deler befolkningen omkring osvægge vil vi aldrig forstå, hvor stærk vi virkelig er. "Så forklarer den amerikanske kunstner Paige Bradley betydningen af ​​sin bronze skulptur, der bragte hendes berømmelse.

2. "Danse med en mælkebøtte", Robin White, Staffordshire, UK

"Danser med en mælkebøtte"

Hvis du er tiltrukket af den magiske verden af ​​feer, duhelt sikkert ligesom britiske Robin Whites arbejde, som skabte en række lignende parkskulpturer. Hver eventyr har en stålramme, bundet af et lag af metal "muskler", der igen er dækket af "hud" lavet af fin tråd.

3. "Apenninerne", Giovanni Giambologna, Toscana, Italien

"Apenninernes Allegory"

Ikke langt fra Firenze, i en park forladtVilla Pratolino, der engang ejes af den berømte klan af Medici, bevarede en ti meters stenskulptur af det daværende kendte billedhugger Giovanni Giambolonya fra det XVI århundrede. Skulpturen repræsenterer gud Apenniner, trykke på monsterets hoved med sin hånd, fra mundingen, som fontenen slår.

4. "Kærlighed", Alexander Milov

"Love"

Denne skulptur af Odessa Alexander Milov kan væreblev kun set på American Burning Man-festivalen i Black Rock-ørkenen sidste år. Arbejdet vandt mange besøgendes hjerter til festivalen og fandt sine fans på internettet takket være dens gennemtrængende frankhed. Desværre blev stedet ikke fundet overalt, for dette voluminøse kunstobjekt (længde 17,5 m, bredde 5,5 og højde 7,5).

5. "Naturens Kraft", Lorenzo Kinn

"Naturens Kraft"

Måske var de gamle rigtige, da de skabteskulptur til ære for guderne, for at pacify deres vrede. Denne tankegang inspirerede den italienske kunstner Lorenzo Kinn til at skabe en serie billedhugger, der er etableret i forskellige byer rundt om i verden. Den 2,5-meter kvindelige figur symboliserer moder natur, som vildt fjerner kloden. Undertrykt af orkanernes virkninger i Thailand og USA skabte kunstneren en allegorie for at vise, hvor skrøbelig vores verden er.

6. "Mustangs of Las Colinas", Robert Glen, Irving, Texas, USA

"Mustangs of Las Colinas"

Denne skulpturelle sammensætning er den størsterideskulptur i verden: 9 mustangs på en skala fra 1 til 1,5 vises langs vandet, springvand springer fra under hovene og skaber en naturlig sprøjteffekt. Arbejdet symboliserer den hurtighed, ledelse og frihed, der ligger i både dyrene i Texas og staten selv på tidspunktet for dens udvikling.

7. "The Black Ghost", S.Jurkus og S. Plotnikovas, Klaipeda, Litauen

"The Black Ghost"

Den skræmmende bronze skulptur minder omen gammel legende, ifølge hvilken vagten til det belejrede slot uventet mødte et spøgelse, der advarede ham om, at fæstningen måske ikke havde nok reserver, så forsvandt uden spor.

8. "Caring Hand", Glarus, Schweiz

Forsigtig hånd

Denne ekstraordinære skulptur kan være et symbol på omsorg for miljøet.

9. Frihed, Zenos Frudakis, Philadelphia, Pennsylvania, USA

"Frihed"

"Denne skulptur personificerer ønsket om frihed gennem kreativitet," forklarer Zenos Frudakis, en amerikaner, der forklarer betydningen af ​​sin bronzesammensætning.

10. Mihai Eminescu, Onesti, Rumænien

Mihai Eminescu

En usædvanlig skulptur af to metal træer, hvis grene danner ansigtet af den moldo-rumænske digter-dekadent i XIX århundrede Mihai Eminescu.

11. "Regnens mand", Jean Michel Folon, Firenze, Italien

"Regnens Mand"

Skulptur af den belgiske kunstner Jean Michel Foulon er i Firenze, Italien.

12. "Trappe til himlen", David McCracken, Bondi, Australien

"Trappe til himlen"

Skulptur af David McCracken - en illusion af uendelighed, fremkalder associationer til kult sang Led Zeppelin.

13. "Her er jeg!", Herve-Laurent Erwin

"Her er jeg!"

Polystyren gigant komme ud fra under græsplænen,fra under tæppet blev præsenteret i 2014 på den årlige internationale udstilling af samtidskunst i Budapest. Skulpturens værdi, skabt af den ungarske kunstner Hervé-Lorent Erwin, kan defineres som ønsket om frihed, viden og dynamisk udvikling. Efter den rungende succes i Budapest gik skulpturen til den tyske ulm for at skræmme intetanende turister.

14. "Metamorphoses", Jason Dekers Taylor, Grenada

"Metamorfoser"

26 børns tal fra cement på fire meterdybde er en af ​​de mest slående kompositioner i undervandsskulpturparken Moliner i Caribien. Skulpturelle sammensætning vejer 15 tons for at modstå stærke strømme og tidevand. Ringen af ​​børn symboliserer livscyklus og ansvar for menneskeheden for miljøets tilstand inden fremtidige generationer.

15. "Rain", Nazar Bilyk, Kiev, Ukraine

"Rain"

En to meter bronze figur med et stort glasfald på hans ansigt symboliserer menneskets enhed med naturen. Arbejdet er sat på Landskabet Avenue i Kiev som en del af en moderne skulpturpark.

16. "Sower", Morphay, Kaunas, Litauen

"Sægeren"

Denne skulptur refererer til skyggen, den "kommer til liv" kun om natten, når stjernerne, der er lavet på væggen bag figuren, er meningsfulde.

17. "Sinking Building", Melbourne, Australien

"Sinking Building"

Før den majestætiske bygning af statsbiblioteket i Melbourne synes at have druknet et andet bibliotek, hvor facadeets hjørne stadig er synligt på overfladen.

18. "Krigsgud", Jingzhou, Kina

"Krigens Gud"

48 meter skulptur, dækket af 4000 limede kobberplader, stiger på en 10 meter piedestal og er et symbol på retfærdighed.

19. "Flodheste", Taipei, Taiwan

"Flodheste"

Tallene for svømmehippopotamuserne, som er afbildet som de sædvanligvis ses på vandets overflade, ligger i en Taipei zoo.

20. "Sko på Donau Embankment", Gyula Power, Budapest, Ungarn

"Sko på Donau-dæmningen"

Holocaust Memorial er baseret på ægtebegivenheder: i 1944-1945 blev tusindvis af jøder ødelagt i Budapest. Ofrene blev samlet på Donau-bankerne, tvunget til at tage deres sko af og derefter skudt. Ideen om mindesmærket tilhører den ungarske instruktør Ken Togai, og blev realiseret af billedhuggeren Gyula Power.

21. "Rejsende", Bruno Catalano, Marseille, Frankrig

"Rejsen"

En hel serie af ti sådanne surrealistiske skulpturer af franskmanden Bruno Catalano i september 2013 blev installeret i Marseille.

22. "Monument til en ukendt passager", Erzi Kalina, Wroclaw, Polen

"Monument til en ukendt passager"

Den skulpturelle sammensætning bestående af 14 figurer blev installeret i Warszawa i 1977 og flyttet til Wroclaw i 2005.

23. "Rebel", Tom Franzen, Bruxelles, Belgien

"Rebel"

Den belgiske billedhugger Tom Franzen dedikerede sit humoristiske arbejde til indbyggerne i Molenbeck - en af ​​de 19 og måske den mest kriminogene kommune i Bruxelles. Holdningen til politiet er passende.

24. "Ocean Atlant", Jason Dekers Taylor, Nassau, Bahamas

"Ocean Atlant"

Skaberen af ​​mange skulpturer på havbunden, JasonDekers Taylor er også forfatter til den største undersøiske skulptur forestillende en pige, der, ligesom den antikke græske Atlanta holder på skuldrene af havet. Skulpturen 5,5 m, vægt -. 60 m Ifølge forfatteren, bortset fra den æstetiske tal er af praktisk betydning, da den kunstigt rev.

25. Nelson Mandela, Sydafrika

Nelson Mandela

Usædvanligt monument til anti-apartheid fighteretableret i 2012 nær det sted hvor 50 år tidligere blev den kommende præsident i Sydafrika anholdt. Skulpturen består af 50 indviklet udskåret af stållaserkolonner fra 6,5 ​​til 9,5 m i højden. På en afstand på 35 m under en strengt defineret vinkel skaber kolonnerne en genkendelig Mandela-profil.

26. "Folk ved floden", Zheng Hua Cheng, Singapore

"Folk ved floden"

En række skulpturer af Singapore kunstneren Zheng HuaCheng, der omfatter denne sammensætning af de fem badedrenge, sender seeren til de tidspunkter, hvor flodens flod endnu ikke var klædt i sten og hundreder af børn, der bor i nabolaget, løb til at svømme i floden.

27. Kelpie, Andy Scott, Falkirk, Skotland, Det Forenede Kongerige

"Kelpie"

Kelpie - en vand ånd skotsk mytologi, der var i billedet af hesten. 30-meter hestehoveder danner porten til fortet og Clyde Canal og symboliserer en vigtig rolle i livet for heste Skotland.

28. "No Violence", Carl Frederick Reutersweld, New York, USA

"Der er ingen vold"

Forundret af mordet på John Lennon, svenskkunstner Carl Frederick Reutersveld skabte sin bronzerevolver med en knude bundet til knuden, hvis tønde er rettet opad som et symbol på ikke-vold.

29. "The Hanging Man", David Cherny, Prag, Tjekkiet

"Hængende mand"

Skulpturen skildrer Sigmund Freud og hans kamp med frygt for døden.

30. "Tide", Jason Dekers Taylor, London, UK

"Tide"

Fire heste ryttere på Themsens bredderforsvinde, de vises igen afhængigt af tidevandet. I stedet for hoveder i heste, oliepumper. Denne billedhugger og miljøforkæmper Dekers Jason Taylor ønsker at henlede opmærksomheden på den overdrevne afhængighed af menneskeheden på olie.

31. "Weekend", Marguerite Derricort, Adelaide, Australien

"Output"

Fire bronsvin i fuld størrelse ogi naturlige positurer, hver har sit eget navn: Oliver, Trøffel, august og Horatio. Denne sjove skulptur - et populært sted for børn, der kommer her med deres forældre i weekender og sjov tur på en glat backside svin.

32. "Peregrass", Robert Summers og Glen Rose, Dallas, Texas, USA

"Græsningsskifte"

Den største af sin art er bronze skulpturelleSammensætningen består af 49 tyre og tre drivere og er installeret i en af ​​parkerne i Dallas. Sammensætningen er imponerende i sit omfang: Hver tyr højde på 1,8 m, en besætning går på ujævnt terræn, de kommer på tværs små floder, nogle dyr er langsomme, andre køre - kunstneren formået at formidle et realistisk drivning af kvæg, der fandt sted i Texas i det XIX århundrede.

33. "Metallomorphosis", David Cherny, Charlotte, North Carolina, USA

"Metalmorfoza"

Hans første installatør i staterne var forfatteren af ​​"The Hangingmand "tjekkiske david cherny besluttede at slå amerikanerne - og han gjorde det! rustfrit stål leder af sin otte meter består af en parallel sektion fra det sted, hvor munden bør være, et springvand. Hovedet roterer intermitterende omkring sin akse, hvorved bevægelse starter som sædvanlig, og derefter "pauser" på lag: en sektion fortsætter med at rotere, og en anden 'sent'. Imidlertid vender alle stykker sammen, der danner den oprindelige skulptur. installation navn, naturligvis, som leder selv, samlet fra afsnittene "Metal + metamorfose."

34. "Ukendt bureaukrat", Magnus Tomasson, Reykjavik, Island

"Ukendt bureaukrat"

Det satiriske monument til bureaukraten udtrykker levende vores holdning til embedsmænd, det samme over hele verden og derfor ansigtsløse.

35. Hedington Shark, John Buckley, Oxford, UK

"Heditton Shark"

Etableret i 1986, på 41-årsdagen for tragedienHiroshima og Nagasaki, personificerer hajen en atombom, der er faldet på japanske byer, og forårsager en følelse af magtesløs vrede og fortvivlelse over en atomkatastrofe.

36. "Observer", Victor Khulik, Bratislava, Slovakiet

Den "observatør"

Den humoristiske skulptur af en mand, der læner sig ud af kloaksluken, kaldes ofte "mand på arbejde", selv om han synes at have distraheret sig fra arbejdet.

37. "Iguana", Hans Van Houvelingen, Amsterdam, Holland

"Iguana"

På en af ​​pladserne i Amsterdam er der usædvanlige indbyggere - 40 bronze leguaner kravler i græsset.

38. "Moder", Louise Bourgeois, London, Storbritannien

"Mor"

Mærkeligt som det kan synes, men den største ien skulptur af en edderkop, den 88-årige Louise Bourgeois dedikeret sin mor, der døde, da kunstneren var 21 år gammel. En ti fods edderkopp med marmoræg i en sække er ikke den eneste sådan skabelse af Bourgeois. Lignende skulpturer findes i forskellige byer rundt om i verden.