typer af tilpasning

Human tilpasning er et vigtigt begrebi en række forskellige videnskaber, fordi der er behov for evnen til at tilpasse sig miljømæssige forhold i alle livets områder. Tilpasning af den person, i ethvert miljø er en kompleks proces, som ofte sætter alle mulige ændringer i forskellige systemer i den menneskelige krop. Overvej de forskellige typer af tilpasning i flere detaljer.

tilpasningsmekanismer

For at lette differentieringsprocesser af tilpasning er tre typer - de biologiske, sociale og etniske tilpasning.

  1. Human biologisk tilpasning. Denne tilpasning af mennesket til betingelserne fordens omgivelser, der opstod i en evolutionær måde. Funktionerne i denne type tilpasning er modifikationen af ​​indre organer eller hele organismen til betingelserne i det miljø, hvor den befinder sig. Dette koncept har dannet grundlag for udviklingen af ​​kriterierne for sundhed og sygdom - det er en sundhedsmæssig tilstand, hvor kroppen er mest tilpasset miljøet. Hvis imidlertid evnen til at tilpasse er reduceret, og prøvetid forlænges, er det en sygdom. Hvis kroppen ikke er i stand til at tilpasse sig, det handler om udelukkelse.
  2. Social tilpasning. Social og psykologisk tilpasning indebærertilpasning af en eller flere personer til det sociale miljø, der er en bestemt betingelse, som bidrager til opfyldelsen af ​​livsmål. Disse omfatter tilpasning til skole og arbejde, et andet forhold til andre mennesker, til det kulturelle miljø i form af underholdning og rekreation. Mennesket kan tilpasse sig passivt, uden at ændre noget i dit liv, eller aktivt, ved at ændre betingelserne for liv (det er bevist, at det er en succesfuld måde). I denne henseende kan opfylde en række problemer med tilpasning, fra det spændte forhold med den kollektive modvilje mod at studere eller arbejde i et bestemt miljø.
  3. Etnisk tilpasning. Denne underart af sociale tilpasning, som omfattertilpasning af de enkelte etniske grupper i områderne miljø, deres bosættelse, og det kommer som et socialt såvel som af vejrforholdene. Dette er måske den mest ejendommelige form for tilpasning, der giver anledning til forskelle i sprog og kulturelle, politiske, økonomiske og andre områder. Afsætte tilpasning relateret til beskæftigelse, såsom folk fra Kasakhstan kommer til at arbejde i Rusland, og den sproglige og kulturelle tilpasning, akkulturation. Den normale tilpasning ofte forhindre racistiske eller nazistiske synspunkter oprindelige folk og diskrimination socialt.
  4. Psykologiske tilpasning. Vi bør også nævne den psykologisketilpasning, som nu er den vigtigste sociale kriterium ved at måle en person både i parforhold og i professionel solvens.

    psykologisk tilpasning

    Det afhænger af en række psykologisk tilpasningflygtige faktorer, som omfatter natur og karakteristika og sociale miljø. Psykologisk tilpasning inkluderer sådan et vigtigt aspekt som evnen til at skifte fra den ene sociale rolle til en anden, med tilstrækkelig og berettiget. Ellers at tale om fejljustering og endda problemer i den mentale sundhed på den person.

Villighed til miljømæssige ændringer og tilstrækkeligheden af ​​derespsykologisk vurdering er tegn på det høje niveau af tilpasning, der kendetegner mennesket som en klar-til vanskeligheder og evnen til at overvinde dem. I denne tilpasning af fundamentet - det er ydmyghed, accept af situationen og evnen til at drage konklusioner, samt evnen til at ændre deres holdning til den situation, som ikke kan ændres.