hvad er sexisme

I den moderne verden med livets rytme og uroligøkonomiske situation, flere og flere kvinder stræber efter ligestilling med mænd i absolut alt. I denne henseende går familieværdier undertiden i baggrunden. Denne tendens kan være en af ​​hovedårsagerne til manifestationen af ​​lighedens ideologi. Så opstår spørgsmålet - hvad er sexisme.

Hvad betyder sexisme?

Sexisme er et koncept, der betegner en udtaltdiskrimination på grundlag af køn. Mange spørger sig selv, hvad der er sexistisk. Dette er en person, der er tilhænger af ideerne om sexisme. Disse udtryk kan referere til ethvert køn, men oftere udtrykkes de i forskelsbehandling af kvinder. På trods af det udtalte demokrati er denne ideologi udbredt i økonomien og politik, uddannelse, medicin, i løsning af religiøse problemer, i arbejdet med en sådan social celle som familien.

Tegn på sexisme

Dette koncept er så tæt forbundet med livetsamfund, som bruges i mange aktivitetsområder. Som regel har den mandlige køn stor materiel rigdom, politisk magt, social status. En mand betragtes som leder af en familie, mens en kvinde får rollen som en husmor og en børnepasner. Historisk set er der sket, måske er der logik heri, men der er eksempler hvor det retfærdige køn kunne flyve forretninger i rummet med en stærk, drive forretning og stolthed i sportsresultater.

Der er nogle tegn på manifestation af sexisme, som nogle gange kan gå ubemærket, for eksempel:

 • Diskutere emner som ægteskab, familie, privatliv;
 • upassende, undertiden endda alt for oprigtige vittigheder;
 • adgang til forvaltningen af ​​en sag samt at løse politiske og økonomiske spørgsmål;
 • streng dress code;
 • undertrykkelse af rettigheder på arbejdspladsen;
 • en hindring for karrierevækst;
 • lønfastholdelse.

kvindelig sexisme

Årsagerne til sexisme

Som regel er kilderne til sexisme lagt i det meget sociale samfund, dets regler og traditioner. Det offentlige er vant til det faktum, at kvinder:

 • optage underordnede stillinger med en lille løn
 • mere tid er afsat til familien og opdragelsen af ​​børn;
 • udføre en husstand
 • mindre tid er afsat til politiske problemer;
 • er psykologisk mindre stabile.

De overvejede stereotyper kan væreforårsager alvorlig kønsdiskrimination, selv om der er mange eksempler på kvinder i mange henseender omgået kvinder i forskellige områder af livet, eller på niveau med repræsentanter for de stærkere køn er ikke ringere end dem i det civile, arbejdskraft, politiske, juridiske og økonomiske spørgsmål.

Typer af sexisme

Ofte skelner psykologer to former for en sådan ideologi:

 1. Åben og fjendtlig, når repræsentanter for den mandlige til enhver lejlighed forsøger at ydmyge en kvinde offentligt.
 2. Velvilligt - mænd behandler piger positivt, men parallelt betragter de dem hjælpeløse og forsvarsløse.

Mandlig sexisme kan manifestere forskellige holdninger til det modsatte køn, for eksempel:

 1. Fjendtlige.
 2. Nedværdigende eller fornærmende.
 3. Faldende værdighed og udviklingsmuligheder.
 4. Nedladende.

Valget af denne eller den slags taktik afhænger i grundenfra aktivitetsfelt, partnerskabsforhold til hinanden, yderligere planer, samfundets synspunkter, sociale regler eller religiøse og familietraditioner. Blandt de almindelige typer af sexisme skelnes der undertiden:

 • på arbejde
 • i familien;
 • i læringsprocessen
 • i selskab med venner.

hvad betyder sexisme

Sexisme og feminisme

Feminisme er en ideologi af lighedMenneskers og kvinders rettigheder på forskellige områder af livet. I de fleste tilfælde er det politik, økonomi, uddannelse og sundhed. Ofte udtrykket sammenlignes med begrebet en kvindelig sexisme, det er ikke helt sandt. Feminisme - er tanken om lighed mellem kønnene, og sexisme hos kvinder - en manifestation af forskelsbehandling i forhold til det mandlige køn.

Ageisme og Sexisme

Som regel er sexisme et fælles begreb,kan anvendes på forskellige samfundsområder. Ofte sammenlignes nogle af dets manifestationer med alderdom - krænkelse af ældres rettigheder, men hvis det første koncept er mere omfattende, refererer det til repræsentanter for alle aldersgrupper, så betyder det i det efterfølgende tilfælde aldersgruppen. Andet udtryk betyder ikke kun diskrimination af mennesker af respektabel alder, men også respektløs holdning til dem. Derfor kan vi sige, at alderdom vil være en af ​​seksualismens manifestationer.

Hvordan skal man håndtere sexisme?

Mange medlemmer af offentligheden ermod sexisme. Dette er muligt, fordi folk bor i et demokratisk samfund, har ret til at tale og stemme, og køn bør ikke være en prioritet for at løse eventuelle problemer. En typisk sexistisk vil forsvare sit synspunkt - en gammel mand var en tjener, han er stærkere og mindre følelsesladet. Et særskilt sted er optaget af religiøse og kulturelle traditioner, hvis tilbedelse kan modsige nogle verdensstandarder. I kampen mod sexisme anvendes følgende metoder:

 • observationer;
 • samtale;
 • Til arbejdsmiljøet indkaldes der til tider et møde;
 • Søger hjælp fra sociale organisationer, der beskæftiger sig med sådanne spørgsmål;
 • psykologens hjælp;
 • Tiltrækning af medier og domstole.

Hvis du viser tegn på sexismenogle gange er der nok bemærkninger, og i nogle tilfælde kræves en prøve. Ideologien om diskrimination baseret på køn er ikke nyheder for nutiden. Hvad er sexisme, der er kendt siden midten af ​​det 20. århundrede, men der er stadig ingen klar udtalelse om dette. Alle vil forsvare sit synspunkt. Måske skal du finde en mellemplads, fordi der er områder, hvor en mand og en kvinde kan opnå den samme succes, men der er ting, som en af ​​kønserne gør bedre.