køn efter fjernelse af livmoderen

Mange kvinder, der allerede har gennemgåethysterektomi eller hvad det er, tænk på, hvad deres seksuelle liv vil være efter fjernelse af livmoderen, uanset om de selv og deres partner vil opleve de samme fornemmelser.

Hvornår er sex muligt efter fjernelse af livmoderen?

Efter operationen anbefaler lægerne mindst seks uger at afholde sig fra seksuelt liv, da sømmen skal være godt strammet efter operationen.

Følelser af at have sex efter fjernelse af livmoderen

Seksuelt liv hos kvinder med slettet livmoder virker ikkeadskiller sig ikke fra sunde kvindelige repræsentanter. Selvfølgelig kan en kvinde i de første måneder efter hysterektomi opleve smerter under samleje, men i sidste ende kommer de til intet.

Da de kvindelige erogene zoner er placeret på væggene i vagina og ydre genitalorganer, fortsætter sex efter operationen at fjerne livmoderen at levere den samme fornøjelse.

Hvis en kvinde fjernes sammen med livmoderenvagina, så i løbet af sex kan hun have smerter. Hvis en kvinde har livmoder fjernet med hendes bilag, kan hun stoppe med at opleve orgasme.

Det største problem i denne situation kan væremere for at repræsentere det psykologiske aspekt. En kvinde, der har gennemgået en hysterektomi, kan finde det svært at slappe af, og derfor at nyde sex. I denne henseende kan det mindske seksuel lyst. Problemer med libido kan også forekomme i forbindelse med hormonelle lidelser, hvis en kvinde ikke tager hormonetilskud anbefalet af sin læge.

Men størstedelen af ​​kvinderne (ca. 75%) bevarerkraft af seksuel lyst på samme niveau, og nogle oplever endda sin styrkelse, hvilket oftest skyldes eliminering af ubehagelige gynækologiske symptomer og ubehag efter operationen.