typer af atletik

Alle former for atletik er mesten naturlig sport for en person. Fra en ung alder lærer vi at gå og løbe, kaste en bold - og spor og mark er alle disse kendte fra barndomsmuligheder, men kun i en lidt mere kompliceret form. Sandsynligvis er det på grund af dets organiske atletik så godt påvirket sundhed. Derudover er det en af ​​de ældste sportsgrene, der er kendt for menneskeheden siden 776 f.Kr.

Spor og felt atletik: sport

Typer af atletik er helt forskellige: det omfatter gå og løbe og forskellige former for løb, herunder kryds og sprints samt alle slags tekniske typer som spring og kaste:

 • løbe (vi vil se nærmere på det nedenfor);
 • hopper: i højden, i længden, med pol, triple jump;
 • atletisk gåtur;
 • Kastning af skaller: et spyd, en disk, en hammer, en kerne;
 • all-round.

Af al denne mangfoldighed er den størstepopularitet blandt fans har nået kun langrendssport - det er en gratis og behagelig måde at opretholde skønhed og sundhed på din krop. Og der er ikke behov for specielt udstyr - kun gode løbesko og et træningsdragt. Tro mig, i sammenligning med andre sportsgrene er det en meget lille udgift!

Med hopper fra atletik introducerer vi allestadig i skole. Normalt efter skole, så studerende, der afviger meget succes på dette område, opfordres til at deltage i sektionen for yderligere udvikling af evner, hvorfra en direkte vej til byen, regional konkurrence og derefter til VM.

Et andet i spor og felt er alt rundt -Det er den slags konkurrence, hvor atleter konkurrerer i mere end én disciplin, men i forskellige discipliner, som gør det muligt at identificere den mest multilateralt udviklede atlet. Overraskende nok kan kvinder, der er involveret i all-round og har et godt løb på enhver afstand og hopper i længde eller højde, være i stand til at vinde i konkurrencen, selv smalle specialister, der specifikt tager enkelte arter.

Spor og felt atletik: kører

Cross-country atletik er ganske forskelligartet, nogle kræver udholdenhed, andre - evnen til hurtigt at udvikle fart. De omfatter en række forskellige variationer:

 • sprints (standardafstande - 100 m, 200 m og 400 m);
 • barriere løb (100 m, 400 m);
 • kører for mellemliggende afstande (normalt til gennemsnitlige afstande svarer afstanden fra 800 til 3000 m, her er også køre med forhindringer ved 3000 m);
 • kører for lange afstande (standard to af dem - 5000 m og 10 000 m);
 • cross (cross-country løb);
 • maraton (kører langs ruten i meget lange afstande);
 • Relæ (kommandoen danner kører atletik, omfattende følgende muligheder: 4 x 100 m, 200 m × 4, 4 × 400 m, 800 m × 4 eller 4 × 1500 m).

Atletik kan praktiseres både påfagligt niveau og amatør. I USA fremstiller mange beboere i både byer og små byer jogger for mellemstore afstande

hoppe atletik

for at holde kroppen i form. Derudover styrker sådanne øvelser perfekt kardiovaskulærsystemet og lungerne, fremmer udholdenhed og muskeltoner. Desuden er det det løb, der er den største fjende af fedtindskud på maven.</ P>

Desuden er det let at se, hvilke typer der kører iAtletik på banen betyder slet ikke udelukkende enkelt erhverv: Relæet kræver holdet at være særdeles sammenhængende, hvilket betyder at det udvikler holdånd og evne til at arbejde i et hold.

Af den måde får børn i atletikafsnittetkan være fra 7-8 år. I denne alder er kroppen allerede klar til sådanne belastninger, og hvis det viser sig at barnet har evnen, vil han i fremtiden kunne spille sport professionelt.