druer rosin derhjemme

Raisin lavet af druer, kogte i hjemmelavetforholdene viser sig at være lækkert, sødt og i stand til at blive opbevaret i lang tid. Brug tørrede bær til madlavning usødet retter, samt i bagning og desserter.

Hvordan man tørrer druer på rosiner?

En af de enkleste og mest almindeligeer en metode til tørring af druer, hvor bær er placeret i solen. Uvaskede druer sorteres før og fjernes rotte eller beskadigede bær. Derefter lægges bærene ud på papir eller et gitter, der er anbragt i solen og efterlades for at tørre helt og dreje druerne en gang hver tredje dag.

Denne metode er egnet til både fremstilling af rosiner fra hvide druer og til rosiner fra mørke bær.

I gennemsnit varer tørring i solen ca. en måned,men du kan fremskynde processen ved at sænke bærene i varm sodavand før tørring. Tynde druer bør opbevares i en ikke for stærk sodavandløsning (1/2 tsk sodavand pr. Vandlampe). For tyk, er koncentrationen højere (1 spsk pr. Liter). Som et resultat af blanchering i sodavandningen på bærens overflade ødelægges voksbelægningen, der forhindrer fugtighedsfrigivelsen, og der dannes mikrokryds.

Hvordan fremstilles rosiner af druer?

Den bedste måde at tørre druer til rosiner på er, at bær ikke udsættes for direkte sollys, så farve og flere næringsstoffer forbliver.

Har arrangeret hele, ikke beskadigede bær på et gittereller et gitter, får druerne at tørre under et baldakin eller i et godt ventileret, tørt rum. Efter ca. 20-30 dage vil rosinerne være klar. Ved tørring må du ikke glemme, at bærene bliver jævnt tørre.

Forberedelse af rosiner fra druer derhjemme

I forhold til en lejlighed i overskyet vejr, druerDet er bekvemt at tørre i ovnen. Som følge af denne tørringsmetode beholdes ikke så mange næringsmæssige bestanddele, men processen tager meget mindre tid.

Før du laver rosiner fra druer,Bagepladerne er dækket med pergament. Bærene fordeles jævnt på bagebræt og anbringes i en forvarmet ovn til 90 grader, den bedste måde er at åbne døren for at fordampe fugtigheden. Efter druerne rynke, indstil temperaturen ved 70 grader og fortsæt tørring til klar. Inden for denne metode vil tørring ikke tage mere end 30 timer.