I dag kan få mennesker blive overrasket af en række eksotiske frugter, som her og der findes på hylderne af butikker.

Ikke alene blev naturen belønnet af mandenmuligheden for at beundre sådanne kreationer. Så alle kan smage enhver frugt og prøve med noget uforlignelig smag. Men ikke kun i smagsbranchen! Hvis du i hvert fald så alle disse frugter på ét sted, ville du forstå, at dette er et ægte farverigt paradis. Det er endnu stejlere end regnbuens farver! Tro mig ikke! Så se og husk!

1. Dragon Fruit

pitahaya

En usædvanlig frugt betragtes som en frugt af en kaktus og endogi sin form, og den ydre skal ligner en knivrotafgrøde. Voksende dragefrugter i Mexico samt Central- og Sydamerika. I mange lande er det også kendt som Pitaya, en perle af en drage eller en jordbærpære. Denne frugt har en behagelig sød smag, der minder om en blanding af jordbær og pærer. Pitaya bruges enten som en uafhængig skål eller som en fremragende tilsætning til vodka eller alle slags desserter. Men husk, at før du prøver dragefrugten, bliver du nødt til at slippe af med en stor mængde sorte frø i pitas pulp.

2. Kivanoe

vinke

Eksotisk frugt vokser på territorietAfrika, Californien, Chile, Australien og New Zealand. Verden har flere navne: En afrikansk hornet agurk, en agurk agurk, en hornmelon, en anguria. I sin form ligner en hybrid af melon og agurk. Smagen af ​​kiwano er ret usædvanlig og ligner en blanding af bananer, citron og agurk. En interessant blanding er det ikke? Oftest bruges den som et dekorativt element, selvom frugten selvfølgelig er spiselig og har en rig mængde af nyttige vitaminer. Det anbefales ikke at holde det i køleskabet!

3. Rambutan

Rambutan

Rambutan vokser i Indonesien. Han tiltrækker de fleste mennesker netop med sin unikke hårede skal og rød hudfarve. Vær ikke bange for, at frugten er meget nem at rengøre. Til smag minder tilbagemelding om en anden eksotisk frugt - Lychee, sød at smage. Denne frugt kan forbruges næsten fra en gren, og hvis du lærer et par opskrifter til retter med rambutan, så kan du overraske selv den sofistikerede gourmet.

4. Jackfruit

jackfrugter

Jackfruit er kendt over hele verden som en indiskBrødtræ og national stolthed i Bangladesh. Af alle de frugter, der findes på planeten, betragtes jackfruden som den største. Duften af ​​skåret frugt ligner en blanding af banan og ananas. Smagen er næsten den samme. Jackfrugter kan spises rå. I nogle lande af pulpen laves en lækker marmelade. Umodne frugtfrugter anvendes som en grøntsag, som kan stuves, koges, steges.

5. Liches

lichee

Moderlandet af denne fantastiske frugt er accepteretoverveje Kina. I øjeblikket er litchi vokset over hele territoriet i Sydøstasien. I sin form litchi ligner små nødder i en tæt rød skræl med en brun knogle inde. For at smage frugten ligner pulp af hvide druer. Du kan bruge den i rå form eller til en række desserter. Under alle omstændigheder vil du helt sikkert sætte pris på smagen af ​​denne vidunderlige frugt.

6. Carambola

caramboler

Denne frugts hjemland betragtes som regelSydøstasien, hvor carambola vokser overalt. Carambola er en "stjernefrugt", som fik sit navn på grund af den korrekte femkantede stjerne i skåret. At smage det sker, både sur og sød. Sour sorter af carambola bruges oftest i salater, mens den søde sort ligner en blanding af druer, citron og mango. Carambola er en fremragende kilde til vitaminer og mineraler, og også lave kalorier.

7. Mangosteen

Mangosteen

Mangosteen betragtes som en eksotisk frugt ogvokser i Indonesien og Malaysia, såvel som i dele af Sydøstasien og Sydasien. Denne frugt ligner store lilla bolde med en tæt, tæt hud. Men den mest interessante ting om mangosteen er dens kødsplitning, der ligner en appelsin til smag. Der er en legende, at denne frugt var yndig lækker af dronning Victoria, så bag kulisserne blandt frugterne hedder det "konge".

8. Kumquat

kumquat

Mere for nylig, mange mennesker ikke engangmistænkt for, hvad "kumquat" er. I dag kan den findes i næsten alle butikker og ikke engang overrasket. Denne frugt vokser i det sydlige Kina, i USA, Sydeuropa, Japan, Sydøstasien og Mellemøsten. Ydermere ligner kumquat små ellipseformede små elefantfrugter. Næsten som bolde til rugby, kun i en meget reduceret form. Smagen af ​​denne frugt er specifik: saftige søde noter resonerer med en skarp sur smag. Du kan spise kumquat både rå og til fremstilling af forskellige retter.

9. Passionsfrugt

Passionsfrugt

Fødselspladsens fødested er Brasilien, men det ogsåvokser aktivt i Australien, New Zealand, Sydamerika, Sydafrika, Hawaii og Filippinerne. Denne frugt har mange interessante navne: Passionsfrugten, Passiflora spiselige, Passionflower og Grenadilla. I udseende er lidenskabens frugt som en almindelig lilla blomme med en tyk hud. Smagen af ​​moden passionfrugt er sød og saftig. Naturligvis kan frugten spises rå, men oftest bruges den som en saft eller et additiv.

10. Lemoncello, eller citron-viderea

citron

Måske kunne mange ikke høre, at der er sådan enfrugt. Men de ved med sikkerhed, at der er en velkendt likør med samme navn, som Italien er berømt for. Hjemlandet af denne frugt er Republikken Dominikanske Republik, men takket være Italien lærte limoncello rundt om i verden. Sig ikke, at smagen af ​​frugten er næsten den samme som en moden citron, men duften! Duft af citron-videre er så fantastisk, at ingen slags citroner kan sammenligne med den. Eksternt ser limoncello ud som små citrongræssgrønne grønne med en tynd zest. Du kan enten spise helt eller til at lave mad i alle slags retter.