Kaktusorter og pleje

Kaktus - planterne er ejendommelige. Næsten alle af dem har ikke blade, og deres fortykkede grønne stamme kan have en anden form. Cacti er ribbet og glat, rynket med indhak eller papiller. I stedet for blade har de rygsøjler, hår og setæer, der vokser fra pubescent pads.

Mange kaktusblomster kan blomstre. Deres smukke blomster kan variere i form, størrelse og farve. Nogle af dem lugter godt. Der er planter blandt dem, der blomstrer kun om natten.

En række kaktusser og deres navne

Alle kaktuser kan opdeles i to grupper:

  • Ørken, hvis hjemlande er ørkener og semi-ørkener;
  • skov, som i naturen vokser i de tropiske skove under træerne eller på dem.

Til øde rum tilhører kaktusEchinopsis, Echinocereus cristae, Espola uldet, Opuntia, Notoktus og mange andre. Alle disse ørkenkaktusser kan blomstre, hvis de er forsynet med passende pleje.

Repræsentanter for skov indendørs kaktus er zigokaktus eller decembrist, ripsalidopsis, epiphyllum.

Korrekt pleje af kaktusen af ​​huset afhænger til dels af dens sort.

Kaktus - vokser og plejer

Cacti har brug for vinterfred. På nuværende tidspunkt suspenderes deres vækst. Hvis du ikke sørger for en ordentlig hvile på planten, vil den strække sig ud og få et grimt udseende. Derudover blomstrer mange arter af kaktus kun efter vinteren, at de havde en "cool" periode. For at give en hvileperiode kan skovkaktuserne opbevares på kølige vindueskarme med en temperatur på 15-18 ° C. For ørken kaktus er ikke forfærdelig vinter temperatur fald ned til + 5 ° C.

Sådanne kaktusarter, såsom Notoktus, parodi, ripsalis og nogle andre, kan blomstre efter vintering i et varmt rum. Men for dem er det nødvendigt at skabe betingelser for hvile og minimere vanding.

Vinterpleje til kaktus er en sjælden vanding: maksimalt en gang hver tiende dag. Vandet til dette er taget 2-3 grader varmere,

Pleje af kaktusen blomstrer

end omgivelsestemperaturen. Om vinteren, især omhyggeligt, skal vi sørge for, at vandet ikke strømmer på plantens stamme under vanding, da dette kan føre til dets forfald.</ P>

Undtagelsen er slumberbergerens kaktus, som skal vandes om vinteren en gang om ugen eller endnu mindre ofte.

I foråret slutter hviletiden til kaktus. Deres vanding øges gradvist. Om sommeren bliver kaktuser ofte vandet, som jorden tørrer op. I løbet af denne periode skal plantene beskyttes mod solskoldning.

Pleje af en blomstrende kaktus skal være den samme som for dens ikke-blomstrende kongenere.