hunderace Alabai

Alabai eller den Centralasiatiske Hyrde refererer tilDen ældste race af kampe og vagthunde, raceens historie er mere end 2000 år gammel. I første omgang blev disse hunde opdraget for at beskytte fårens flokke fra ulve såvel som at beskytte en person fra ubudne gæster - mennesker eller rovdyr.

Alabai Karakteristika

For Centralasiatiske Shepherd er følgende funktioner karakteristiske:

 • moderat aggression
 • forebyggende reaktion
 • stærkt udviklede territoriale instinkt.

Udseende Alabai inspirerer respekt - dettekraftig nok, stærk, høj hund (60 cm) med et massivt hoved og en kort volumetrisk næse. Farven kan være anderledes - hvid, sort, grå, rød, brunbrun. Øre og hale stopper oftest i de første dage af en hvalps liv.

Træning Alabai

Alabai hunden er helt selvbestyret, uafhængig,rolig, frihedsbevidst. Men med korrekt opdragelse vil hun adlyde lederen af ​​pakken og blive en fremragende ledsager til sin familie og børn. Derfor er du nødt til at tage behørigt hensyn til uddannelse, hvilket for Alabai starter som regel ved 6 måneders alderen, og 9 måneder af en hvalp bør allerede føler i dig en leder, at være i stand til at bære mundkurv og være opmærksom på følgende kommandoer:

 • forbud "ikke tilladt"
 • bevægelse "næste";
 • "Sted";
 • "Til mig";
 • "Stand".

Hunden skal være rolig om hvad dutag hendes skål, skift mad osv. Formåligt og konsekvent opnå titlen på lederen af ​​pakken, lederen ved hjælp af kommandoer, intonationer, handlinger. Du er forpligtet til at lægge hundens rette opførsel, mens hun stadig er en hvalp.

Pas på Alabama

Den Centralasiatiske Hyrdemig selv på gaden, men også kan vænne sig til at leve i huset. Det anbefales ikke at holde en hund af Alabai race i en lejlighed, det vil ikke have nok ledig plads og dette kan påvirke dets karakter negativt.

Ofte bygger mange ejere en særlig fuglefuglfor alabaya. Hunden føles fint på gaden, har en kasse til at sove og et baldakin fra varmen. Glem ikke at gå: Selvom Alabai har brug for at varme op, selvom han bor i en fugle, føler han sig fysisk stresset.

Hunde af denne race kræver ikke meget omhu, deresUlden er modstandsdygtig over for snavs og ser godt ud selv efter lang tid går gennem skoven. Stærke smeltning sker i foråret, hvis du ønsker det, kan du kæmme hunden på gaden og fjerne ulden. Rengør hundens ører, især hvis der er tegn på infektion, så glem ikke at klippe klørne om nødvendigt.

Seksuel modenhed Alabai når 6-8 måneder,Den første parring skal dog udføres tidligst 18 måneder eller den tredje østrus og i hunden ikke tidligere end 24 måneder. På den 9-14 dag i østrus kan du begynde at elske Alabai. Skelne mellem manuel og fri parring. Fri parring er mulig, hvis dyrene ikke viser åbenlyst aggression til hinanden og allerede har erfaring i sådanne forhold. Ved håndstrikning hjælper ejeren sin hund og trøster hende og holder den ene efter en i maven. I tilfælde af aggression kan du lægge på et næse.

Alabai er en sund race, sygdomme sjældent sejredet. Men der er en mulighed for dysplasi i hofte- og albueforbindelsen, så overvej nøje madens hund, den skal være fuld af calcium, især hos hvalpe.

Hvordan fodrer alabai?

Indledningsvis bestemmes metoden til fodring: enten helt naturlig mad eller kun tør mad. Bland ikke begge veje!

Fodring af alabaya med naturlige fødevarer bør omfatte:

 • magert kød (oksekød, kalvekød)
 • delvist biprodukter
 • risgrød, havregryn, boghvede;
 • ulemper ved alabai

 • grøntsager.

Foder hunden to gange om dagen, i proportioner i forhold til hundens vægt, glem ikke nok vand til drikkevand!

Ulemperne ved Alabai stammer fra dets værdighed -styrke og beskyttende instinkt. Glem det aldrig før du er en hund, der kan kvæle en ulv, og i mangel af det - en anden hund. Meget opmærksom på Alabai-uddannelsen, du skal klart analysere situationen og justere hundens opførsel i det - at rose, forbyde eller give frihed. Du bør øve hundens træning og altid føle gensidig forståelse med din fårhund. Først da bliver hun din mest loyale ven og frygtløse beskytter af din familie!